موظفه يهينها مديرها امام زملائها.. شاهد ماذا فعلت








"فراخ بصوص الطماطم"

"فراخ بصوص الطماطم" على طريقة "شيري"
"فراخ بصوص الطماطم".

المقادير:
5 حبات طماطم كبيرة.
فرخة متقطعة أربع أرباع.
ثمرة بصل مبشورة.
ثمرة بصل متقطعة شراثح.
ثمرة طماطم متقطعة شراثح.
توابل (ملح- فلفل أحمر- قرفة- كمون- فلفل أسود).
زيت أو سمن حسب الرغبة.

طريقة العمل:
1- تضرب الـطماطم في الخلاط لعمل عصير طماطم.

2- اغسلي الفراخ كويس، واعملي فيها فتحات صغيرة باستخدام شوكة أو سكينة.

3- هاتي صينية متوسطة الحجم وضعي فيها الزيت أو السمن، ويتم وضع البصلة المبشورة وكميه صغيرة من صلصة الطماطم.. نضع الفراخ في نفس الصينية، ونضع باقي صلصة الطماطم فوق الفراخ؛ بحيث تدخل في الفتحات اللى إحنا عملناها بالشوكة قبل كده.

4- نضع قطع الطماطم المتقطعة والبصل المتقطع والتوابل في الصينية فوق الفراخ.

5- نضع الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة، ونتابعها لغاية ما نتأكد من إنها استوت.

6- يمكن رش بقسماط على الفراخ في آخر ربع ساعة علشان الوش يحمر من فوق وتكون مقرمشة.
وبالهنا والشفا، 

 ويا رب تكون الوصفة عجبتكم، وعندي وصفات تاني كتيييييييييير هاستنى أسمع آراءكم.

انذل بنت بتشوفها بحياتك




انذل بنت بتشوفها بحياتك

فراخ بانيه بالشبت الأخضر لكل محبّي التجديد

الشبت الأخضر هيدّي طعم جديد للفراخ
الشبت الأخضر هيدّي طعم جديد للفراخ
النهادره هنعرف مع بعض إزاي ممكن نضيف نكهة جديدة للفراخ البانيه، يلّا بينا على المطبخ نشوف إزاي؟!

فراخ بانيه بالشبت الأخضر
المقادير:
كيلو صدور فراخ
¼ كوب دقيق
بيضة كبيرة مخفوقة
ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 كوب بقسماط مطحون
¼ كوب شبت طازج مفروم
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة
ملح وفلفل أسود

الطريقة:
1- تبّلي صدور الفراخ في البصل والملح والفلفل وزيت الزيتون لمدة ساعتين.

2- هاتي طبق كبير واخلطي فيه البقسماط مع الشبت، وتبّليه بشوية ملح وفلفل.

3- شيلي الصدور من البصل وحطّيها في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط مع الشبت واضغطي عليها بإيدك كويس، ودخّليها الثلاجة لمدة ربع ساعة.

4- بعد كده حمّري الفراخ في زيت غزير لغاية ما لونها يبقى دهبي.

5- رصّي صدور الفراخ في أطباق التقديم، وممكن تقدّمي معاها بطاطس محمّرة وسلطة زبادي بالخيار.. 

                             
                       وبألف هنا وشفا.