"فراخ بصوص الطماطم"

"فراخ بصوص الطماطم" على طريقة "شيري"
"فراخ بصوص الطماطم".

المقادير:
5 حبات طماطم كبيرة.
فرخة متقطعة أربع أرباع.
ثمرة بصل مبشورة.
ثمرة بصل متقطعة شراثح.
ثمرة طماطم متقطعة شراثح.
توابل (ملح- فلفل أحمر- قرفة- كمون- فلفل أسود).
زيت أو سمن حسب الرغبة.

طريقة العمل:
1- تضرب الـطماطم في الخلاط لعمل عصير طماطم.

2- اغسلي الفراخ كويس، واعملي فيها فتحات صغيرة باستخدام شوكة أو سكينة.

3- هاتي صينية متوسطة الحجم وضعي فيها الزيت أو السمن، ويتم وضع البصلة المبشورة وكميه صغيرة من صلصة الطماطم.. نضع الفراخ في نفس الصينية، ونضع باقي صلصة الطماطم فوق الفراخ؛ بحيث تدخل في الفتحات اللى إحنا عملناها بالشوكة قبل كده.

4- نضع قطع الطماطم المتقطعة والبصل المتقطع والتوابل في الصينية فوق الفراخ.

5- نضع الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة، ونتابعها لغاية ما نتأكد من إنها استوت.

6- يمكن رش بقسماط على الفراخ في آخر ربع ساعة علشان الوش يحمر من فوق وتكون مقرمشة.
وبالهنا والشفا، 

 ويا رب تكون الوصفة عجبتكم، وعندي وصفات تاني كتيييييييييير هاستنى أسمع آراءكم.