فراخ بانيه بالشبت الأخضر لكل محبّي التجديد

الشبت الأخضر هيدّي طعم جديد للفراخ
الشبت الأخضر هيدّي طعم جديد للفراخ
النهادره هنعرف مع بعض إزاي ممكن نضيف نكهة جديدة للفراخ البانيه، يلّا بينا على المطبخ نشوف إزاي؟!

فراخ بانيه بالشبت الأخضر
المقادير:
كيلو صدور فراخ
¼ كوب دقيق
بيضة كبيرة مخفوقة
ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 كوب بقسماط مطحون
¼ كوب شبت طازج مفروم
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة
ملح وفلفل أسود

الطريقة:
1- تبّلي صدور الفراخ في البصل والملح والفلفل وزيت الزيتون لمدة ساعتين.

2- هاتي طبق كبير واخلطي فيه البقسماط مع الشبت، وتبّليه بشوية ملح وفلفل.

3- شيلي الصدور من البصل وحطّيها في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط مع الشبت واضغطي عليها بإيدك كويس، ودخّليها الثلاجة لمدة ربع ساعة.

4- بعد كده حمّري الفراخ في زيت غزير لغاية ما لونها يبقى دهبي.

5- رصّي صدور الفراخ في أطباق التقديم، وممكن تقدّمي معاها بطاطس محمّرة وسلطة زبادي بالخيار.. 

                             
                       وبألف هنا وشفا.