طريقة عمل شوربة خضار و شعرية


  المقادير :     1-  كيلو لحم بقرى     2-  ربع كوب بصل مقطع صغير + 2معلقة كبيرة زيت زيتون  + 8 كوب ماء + بطاطس
        3-   2معلقة كبيرة معجون طماطم  + ربع كوب كرفس +1 فلفل أحمر +1 جزر + 1كوسا  + طماطم والكل قطع صغيرة
   2معلقة صغيرة كزبرة خضراء مفرومة  + نصف كوب حمص مسلوق  +  نصف كوب دقيق + كوب زبادى + كوب شعرية

  الطريقة :     1- يسخن الزيت على نار متوسطة و يحمر البصل
                  2-  يضاف اللحم بعد غسلة و تجفيفة و يقلب مع البصل
                 3-  يخلط جيدا بمعجون الطماطم ويقلب 10 دقائق
                 4-  يضاف الماء و يقلب  و يترك 15 دقيقة يبدأ اللحم فى النضج
                5-  يضاف الحمص و الفلفل و الكوسا و الجزر و البطاطس  و طماطم
                     و الكزبرة المفرومة و يترك على نار هادئة لمدة تتراوح 45 دقيقة
               6-  يضاف قليل من المرق الى الزبادى و يضاف الدقيق و يخلط  جيدا
                    ثم يضاف الى الشوربة تدريجيا  مع التقليب المستمر و تتبل كلها 
                   بالملح و الفلفل و تترك على نار هادئة حتى تبدأ فى الغليان
             7-  تضاف أوراق الكزبرة و الشعرية و تترك حتى تنضج