طريقة عمل شوربة الجمبرى


  المقادير :     1-  نصف كيلو جمبرى بدون قشر    2- معلقة كبيرة زبدة + كيلو بصل مفروم  + معلقة كبيرة ثوم مفروم 
                  3-  5معلقة كبيرة كرفس مفروم  + كوب فلفل أخضر مقطع صغيرا  + معلقة صغيرة سماق  + 8كوب ماء
                  4-  نصف كوب صلصة طماطم  + كوب بامية مجمدة حلقات  +  نصف معلقة كبيرة  زعتر مفروم
                 5-  نصف معلقة كبيرة أوريجانو  + معلقة كبيرة عصير ليمون + معلقة صغيرة شطة و ملح و فلفل 
                 6-   كوب بصل أخضر مفطع قطعا صغيرة
   
  الطريقة :      1-   تذاب الزبدة على نار هادئة و يحمر بها البصل
                      و الثوم و الكرفس و الفلفل حوالى 10  دقائق
                  2-  تضاف الطماطم والماء و البامية و الزعتر و ألأوريجانو
                  3-  يترك الخليط على نار متوسطة حوالى نصف ساعة
                 4-  يضاف الجمبرى المقطع و تقلب الشوربة و تغطى جيدا
                 5-  اتركة لمدة 10 دقائق  حتى ينضج تماما
                6-  أضف الشطة و عصير الليمون و تتبل بالملح والفلفل 
                7-  عند التقديم يراعى ان تزين الطبق بالجمبرى و البصل