طريقة عمل شوربة الجمبرى
المقادير : 1- نصف كيلو جمبرى بدون قشر 2- معلقة كبيرة زبدة + كيلو بصل مفروم + معلقة كبيرة ثوم مفروم
3- 5معلقة كبيرة كرفس مفروم + كوب فلفل أخضر مقطع صغيرا + معلقة صغيرة سماق + 8كوب ماء
4- نصف كوب صلصة طماطم + كوب بامية مجمدة حلقات + نصف معلقة كبيرة زعتر مفروم
5- نصف معلقة كبيرة أوريجانو + معلقة كبيرة عصير ليمون + معلقة صغيرة شطة و ملح و فلفل
6- كوب بصل أخضر مفطع قطعا صغيرة
الطريقة : 1- تذاب الزبدة على نار هادئة و يحمر بها البصل
و الثوم و الكرفس و الفلفل حوالى 10 دقائق
2- تضاف الطماطم والماء و البامية و الزعتر و ألأوريجانو
3- يترك الخليط على نار متوسطة حوالى نصف ساعة
4- يضاف الجمبرى المقطع و تقلب الشوربة و تغطى جيدا
5- اتركة لمدة 10 دقائق حتى ينضج تماما
6- أضف الشطة و عصير الليمون و تتبل بالملح والفلفل
7- عند التقديم يراعى ان تزين الطبق بالجمبرى و البصل