طريقة عمل فطيرة الجمبرى بالتوابل
مقادير العجين :
1- نصف معلقة صغيرة خميرة + ربع كوب ماء دافئ + 4 بيض + نصف كوب زبادى +
4 كوب دقيق + كوب صغير زيت نباتى + معلقة صغيرة ملح + سمسم و حبة البركة
مقادير الحشو :
1- نصف كيلو جمبرى + 2معلقة كبيرة زيت نباتى + بصلة متوسط مفروم + فص ثوم مفروم
فص فلفل حار مفروم + نصف معلقة صغيرة كمون مطحون + معلقة كبيرة عصير ليمون +
2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم + 2 معلقة كبيرة دقيق بقسماط و ملح و فلفل
طريقة الفطيرة :
1- تذاب الخميرة فى الماء و تترك لمدة 10 دقائق
2- يخفق 3 بيض و يضاف الى الزبادى
3- ينخل الملح و الدقيق و تضاف الخميرة و خليط الزبادى و البيض
4- تخلط المحتويات جيدا فى عجانة كهربائية و يضاف الزيت مع
ألأستمرار فى العجن حتى تشكل كتلة واحدة ناعمة
5- يغطى العجين و يترك فى مكان دافئ حتى يختمر ساعة و نصف
6- يقسم العجين الى حوالى 15 قطعة صغيرة متساوية
7- فى وعاء دائرى يدهن بقليل من الزيت تفرد كل قطعة الى دائرة
قطرها حوالى 6 سم و يوضع معلقتين من الحشو فى المنتصف
و تقفل جيدا على شكل كرة بحيث يكون الجزء المغلق من اسفل
8- ترص الكرات جنبا الى جنب و يخفق بيضة مع قليل من الماء
و تدهن الفطائر و ترش بخليط السمسم و الحبة السوداء
9- تغطى و تترك حوالى 20 دقيقة فى مكان دافئ لتختمر مرة ثانية
10- تخبز فى فرن حرارتة 400 درجة لمدة 20 دقيقة
طريقة عمل الحشو :
1- يقطع الجمبرى الى قطع صغيرة
2- يسخن الزيت و يحمر البصل قليلا ثم يضاف الثوم
و يقلب دقيقتين ثم تضاف قطع الجمبرى و تقلب
الى ان تنضج و بحمر لونها و يضاف الفلفل و الكمون و عصير
الليمون و البقدونس و يتبل الخليط بالملح و الفلفل
3- يرش دقيق البقسماط فوق الخليط و يقلب حتى يمتص السائل و يترك ليبرد