طريقة عمل فطيرة الجمبرى بالتوابل


   مقادير العجين :
   1-  نصف معلقة صغيرة خميرة  +  ربع كوب ماء دافئ  +  4 بيض   +  نصف كوب زبادى  + 
        4 كوب دقيق  +  كوب صغير زيت نباتى  +  معلقة صغيرة ملح  +  سمسم  و حبة البركة
   مقادير الحشو :
   1-  نصف كيلو جمبرى  +  2معلقة كبيرة زيت نباتى   +  بصلة متوسط مفروم   + فص ثوم مفروم
        فص فلفل حار مفروم   +  نصف معلقة صغيرة كمون مطحون  +  معلقة كبيرة عصير ليمون   +
        2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم    +  2 معلقة كبيرة دقيق بقسماط   و ملح  و فلفل
      
   طريقة الفطيرة :
   1-  تذاب الخميرة فى الماء و تترك لمدة 10 دقائق
   2-  يخفق  3 بيض و يضاف الى الزبادى 
   3-  ينخل الملح و الدقيق و تضاف الخميرة و خليط الزبادى و البيض
   4-  تخلط المحتويات جيدا  فى عجانة كهربائية و يضاف الزيت مع
         ألأستمرار فى العجن حتى تشكل كتلة واحدة ناعمة
   5-  يغطى العجين و يترك فى مكان دافئ حتى يختمر ساعة و نصف
   6-  يقسم العجين الى حوالى 15 قطعة صغيرة متساوية 
   7-  فى وعاء دائرى يدهن بقليل من الزيت تفرد كل قطعة الى دائرة
        قطرها حوالى 6 سم  و يوضع معلقتين من الحشو فى المنتصف
        و تقفل جيدا على شكل كرة بحيث يكون الجزء المغلق من اسفل
   8-  ترص الكرات جنبا الى جنب  و يخفق بيضة مع قليل من الماء
        و تدهن الفطائر و ترش بخليط السمسم و الحبة السوداء
   9-  تغطى و تترك حوالى 20 دقيقة فى مكان دافئ لتختمر مرة ثانية
   10-  تخبز فى فرن حرارتة 400 درجة لمدة 20 دقيقة
   
   طريقة عمل الحشو :
   1-  يقطع الجمبرى الى قطع صغيرة
   2-  يسخن الزيت و يحمر البصل قليلا ثم يضاف الثوم
         و يقلب دقيقتين  ثم تضاف قطع الجمبرى و تقلب
         الى ان تنضج و بحمر لونها و يضاف الفلفل و الكمون و عصير
         الليمون و البقدونس و يتبل الخليط بالملح و الفلفل
   3-  يرش دقيق البقسماط فوق الخليط و يقلب حتى يمتص السائل و يترك ليبرد