طريقة عمل الارز بالكبد و القوانص !!


المقادير
نصف كيلو حوايج دجاج ( كبد و قوانص و قلوب ) - بفضل سلق القلوب و القوانص مسبقا
كوبين ارز
بصلتين مفرومين
مكعب مرقة
ملح و فلفل حسب الرغبة
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة سماق ( توابل فراخ)
كوب لبن
فص ثوم مهروس
ليمونة
ملعقة صوص صويا
ملعقتين سمن




الطريقة
يشوح البصل و الثوم في السمن حتي يذبلوا
يضاف اليهم القلوب و القوانص و يقلبون جيدا
تضاف الكبد و يقلبون برفق ثم تضاف لهم كل التوابل و الليمون و المستردة و الصويا صوص و اللبن و كوبين ماء
يغطي الوعاء ليغلي قليلا ثم نضيف له الارز و نقلبه مع التأكد ان السوائل تغطي الارز و يمكن زيادتها بالماء
تخفض النار و يترك الارز ليغلي حتي تمام النضج ثم نتذوقة اذا كان محتاج توابل زيادة
يقدم ساخنا