طريقة عمل شوربة الكوارع المصرية
المقادير : •
•كوارع ( العدد خسب الرغبة)
• كوب معجون الطماطم
• 2 طماطم
• 2 بصلة مقطعة
• زيت
• ثوم مدقوق
• ملح / فلفل أسود / بهار مشكل
•خل ( الكمية حسب الرغبة)
طريقة التحضير
تنظف الكوارع بالماء الساخن عدة مرات مع دعكها بملح وإزالة الشعر جيدآ وغليها بالنار مع الماء 3 أو 4 مرات مع عمل ماء جديد في كل مرة.
* اغلي الكوارع في المرة الأخيرة واضيفي الملح وبهار الحبوب مثل الهيل -القرنقل-القرفة-الكون- جوز الطيب على نار لمدة ساعة الى ان تنضـج الكوارع.
* يسخن الزيت ويحمر فيه البصل المقطع والثوم ويقلب حتى يصـفر لونه يضاف معجون الطماطم والطماطم المقطعه وملح والبهار المشكل والخل.
* ويضاف إلى شوربةالكوارع وتبقى على نار هادئة نصف ساعة
•كوارع ( العدد خسب الرغبة)
• كوب معجون الطماطم
• 2 طماطم
• 2 بصلة مقطعة
• زيت
• ثوم مدقوق
• ملح / فلفل أسود / بهار مشكل
•خل ( الكمية حسب الرغبة)
طريقة التحضير
تنظف الكوارع بالماء الساخن عدة مرات مع دعكها بملح وإزالة الشعر جيدآ وغليها بالنار مع الماء 3 أو 4 مرات مع عمل ماء جديد في كل مرة.
* اغلي الكوارع في المرة الأخيرة واضيفي الملح وبهار الحبوب مثل الهيل -القرنقل-القرفة-الكون- جوز الطيب على نار لمدة ساعة الى ان تنضـج الكوارع.
* يسخن الزيت ويحمر فيه البصل المقطع والثوم ويقلب حتى يصـفر لونه يضاف معجون الطماطم والطماطم المقطعه وملح والبهار المشكل والخل.
* ويضاف إلى شوربةالكوارع وتبقى على نار هادئة نصف ساعة