صنيه رقاق بالكبد والقوانص


بسم الله
صينيه رقاق بالكبد والقوانص
ومعاها بطاطس مقليه وسلطه
والتحليه عصير برتقال ومعاه ثمرتين فاكهه
المقادير
رقاق
وكبد وقوانص
وشبت وكسبره
وبصلتين كبار وكام فص ثوم
ومعلقتين زيت
وبيضتين
ومعلقه سمنه وطبعا شوربه
وبهارت زى ماتحبى
الطريقه
علبة رقاق
فرمت القوانص لوحدها والكبد نص لفه بس على السريع فى الكبه علشان متتهريش
وبعدين البصل برده فى الكبه
ملحوظه (افرمى البصل بعد ماتفرمى الكبد والقوانص هينضفلك الكبه من الدهون)
وقطعت الشبت والكسبرة وحطيتهم على الكبد والقوانص وكمان الثوم
وبعدين جبت البصل المفروم وحطتيط معلقتين الزيت وخليته يدبل شويه(يدبل بس علشان ميتهريش فى التسويه)
وحطيت الكبد والقوانص بتاعتنا وغطيت
ورحت اخت معلقه السمنه ودهنت الصنيه كويس اوى من تحت والجنوب علشان ميلزقش
وبعدين احط راق رقاق واسقيه شويه شوربه شويه صغيرين بس
وبعدين بعد خمس ست رقات حطيت الكبد والقوانص بعد لما استوى طبعا وكملت رص الرقاق
وفى الاخر جبت بيضتين وحطيت عليهم فلفل اسود وربتهم ودهنت الوش وسخنت الفرن وبعدين حطيته استوى من تحت وبعدين
ولعت الشوايه وبقى لونه جامد
البطاطس المقليه علشان تكون مقرمشه ليها طرق كتير انا بعمل بقى طريقه سهله بحطها فى ميه وملح وشطه وشويه نشا واقلى شويه بشويه بزيت غزير
اكلات يوميه لذيذه بس اقتصاديه
اكلات يوميه لذيذه بس اقتصاديه