طريقة عمل أرز بالكبد والقوانص والمكسرات

المقادير:-
 أرز- 1/2 كيلو كبد وقوانص
 زيت- لوز وصنوبر
 شعيرية - لسان عصفور
 ماءمرقة دجاج- ملح -بصلة




الطريقة:
نغسل الأرز كويس ونصفيه وفي إناء على النار نضع زيت ونقدحه ونبداً في تحمير الأرزكله ونفضل نقلب فيه لغايه ما يحمروبعد كدهنقوم بتحميركوب من الشعيرية وكوب من لسان العصفورونضيفهم على الأرز المحمرونيتدى نزوده ماءأوشوربة دجاج مع الملح وتوابل وممكن كمان نضيف ربع معلقه  قرفة مطحونة ده لو حبيتىوبعد مايتشرب الماء نقلل النار عليه ونخليه يستوىعلى نار هاديه وبعديها تقطيعى بصلة قطع صغيره ونحمرها في زيت ونضيف عليها الكبد والقوانص مقطعين قطع صغيرة برضه ونسيبهم لغايه ما  يستوى خالص  ونتبلهم و نحمر اللوز أو الصنوبر للتزيين ونخلط الكبد والقوانص مع اللوز المحمر والزبيب  او اى مكسرات تحبيهاونزين بيهم طبق الأرز

اتمنى يكون طبق اليوم سهل وخفيف عليكم
وبالهنااااااااا