لانشون بيتى لانشون امن ونضيف

لانشون بيتى
لانشون امن ونضيف

المقادير
- حوالي 400 جرام صدور فرخه مخليه من العضم والجلد
- بيضة كاملة مع بياض بيضة تانيه
- شريحة بصل كبيرة
-  فصين ثوم متوسطين
- معلقتين ونص كبار بقسماط مطحون
- معلقة كبيرة دقيق
- معلقة صغيرة مستردة
- معلقة صغيرة زيت
- شريحة طماطم صغيرة
- روز ماري 4 اعواد صغيرين
- شعره من كل نوع ( جنزبيل - بهارات - فلفل اسود  )

ماء مغلي ( اللي هانسوي فيها اللانشون)

باقي البصلة اللى خدنا منها الشريحه قطعيها شرايح وشوية حبهان وورق لورا وروز ماري وبهارات

الطريقة

نحط كل مقادير اللانشون في الكبة
ونفرمهم كويس جدا جدا


هنجيب ورقة فويل او الامونيا ونفردها على الرخامة ونفرد فوقيها بلاستيك بتاع الاكل زي مافي الصورة كده



وبعدين نفرد عليهم الخلطة وممكن نضيف عليها في الخطوة دي حبوب فلفل اسمر او زيتون مخلي ومتقطع



وبعدين نلف العجينة في البلاستيك الاول كويس على شكل اسطوانة وحاولي تطلعي منها الهوا


وبعدين نلفها بورق الفويل



حضري حلة واسعة واملي ثلثينها مياه وحطي فيها مقادير مياه الغلي زي ماكتبت فوق



بعد ماتغلي المياه لمده 5 دقايق حطي  لفة اللانشون وغطي عليها وسيبيها على النار لمدة نص ساعة تغلي



بعد كده طلعيها وفكيها من الورق وسيبيها تبرد خالص وبعدين قطعيها زي ماانتي عايزة وقدميها وده الشكل النهائي