طريقة عمل المومبار المصري
المقاديـــــــــر
كيلو مومبار
كيلو ارز
بقدونس وكسبرة وشبت مفرى
نصف كيلو عصير طماطم
بهارات المحشى و ملح وفلفل
ربع كوب زيت
2 بصلة مفرى
الطريقة
يغسل المومبار جيدا بالماء والملح والخل
تحمر البصل فى الزيت و نضيف الطماطم
والبهارات والملح والفلفل وتترك لتسبك
يغسل الارز ويقلب معهم
ونضيف البقدونس والشبت والكسبرة
يبقى عندنا كة خلطة الحشو
نبتدى نحشى المومبار بشرط الا يمتلى ويكون مبطط
بعد كدة نسلقه ونضيف لماء السلق قليل من الملح
ها نلاحظ ان المومبار بداء ياخد الشكل المدور
ونتركه على النار لمدة ساعة
بعد ما يقطع ممكن يتحمر فى الزيت او ندخله الفرن حسب الرغبة
يجمل بالبقدونس ويرش الملح والفلفل على الوجه