وصفات هايله


فتــــــــــه شـــــاورمــــــــا اللحــــــم


المقاديـــــــــــــر



2/1 ك لحم مقطع شراااااائح رفيعة .

1 بصله شرائح .
2 فص ثوم مقطع .
2 كوب زبادى .
1 م ص نشا .
فلفل ألوان مقطع مكعبات .
1 ثمرة طماطم مكعبات .
ملح - فلفل - بهار لحم - بهار شاورما .
خبز شامى ( لبنانى ) محمص .
أرز بالكارى أو الزعفران مطبوخ .

الطريقـــــــــــة 
الأول شوحت اللحم بعد ما حطيت عليه ملح وفلفل فى شوية زبدة زيت لحد ما نزل كل مايته وقرب على السوا ولو أتشرب مايته ولسه مستواش ممكن تزودى شوية ماء كمان وبعدين حطيت البصل يتشوح مع اللحم وبعدين الثوم ثم الفلفل الألوان وبعدين قلبت الزبادى مع النشا ووظيفة النشا علشان متحليش الزبادى تخرز على النار وحطيتهم على خليط اللحم وقلبت كويس وحطيت كل البهار اللى أنا عايزاه وأخيرا حطيت مكعبات الطماطم وقلبت تقلبتين وكدا خلصت وبألف هنااااااااااا

وعند التقديم حطيت الخبز المحمص وفوقه الأرز ثم خليط اللحم وبعدين جملت الطبق بالمايونيز وممكن بالقدونس



الكفتة على طريقتي
 
المقادير 
 لحمة مفرومه
بصلة
فلفل أحمر وفلفل أخضر قرون
طماطمايه
ملح وفلفل
بهارات
بابريكا
رشششه صغيييرة زنجبيل مطحون
شويه زيت زيتون

الطريقة

هنضرب كل المكونات ماعدا اللحمه في الكبه

وبعدين نخلطها مع اللحمه المفرومه وبعدين نعملها على شكل صوابع او دواير زي ماتحبو
وبعدين هتيجبو صنيه وترصو فيها اللحمه وتدخلوها الفرن تقريبا تلت ساعه او على حسب الفرن اللي عندك
لحد ماتستوي
بجد سهلة اوي وطعمها يجننننن


كبــــــــــــــاب حلـــــــــة

المقاديـــــــــــــر


2/1 ك لحم مكعبات صغيرة .

4 بصلة .
5 فص ثوم .
ملح - فلفل - جوزة الطيب - بهار لحم - مكعب مرق
ماء على حسب الحاجة.

الطريقة
نفرم البصل والثوم مع بعض فى الكبة كويس بس فرم خشن وبعدين نحطهم فى الحلة مع زيت ذرة أو زبدة لحد ما يوصل لونهم للبنى نكون مجهزين اللحمه وغسلنها كويس أوى بالخل والملح ونشوحها مع البصل شوية وبعدين نضيف كوبيتين ماية ونسيبهم يغلو مع بعض وكل شوية نشوفها لو احتاجت ماية زوديها بس مش بكميات واحدة واحدة يعنى وحطى البهار

ملحوظــــــــــة

ممكن كماااااان تحطى معاها بعد إضافة الماء بطاطس مكعبات وجزر مكعبات وبسلة .