طريقة عمل سمك الصيادية
المقادير :
1- 2سمك حجم متوسط + ربع كوب عصير ليمون + 4معلقة كبيرة ملح و فلفل + كوب صغير دقيق +
معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة + معلقة كبيرة كمون مطحون + 2فص ثوم مفروم ناعم + زيت القلى
مقادير الصلصة :
4معلقة كبيرة زيت نباتى + بصلة كبيرة شرائح + 2كوب عصير طماطم طازج + ربع معلقة صغيرة شطة
الطريقة :
1- ينظف السمك جيدا و ينزع ألأحشاء و القشر و يرش
بعصير الليمون و 4معالق ملح و يغسل و يجفف تماما
2- يخلط الدقيق مع الملح و الفلفل و الكزبرة الجافة المطحونة
3- يخلط الكمون و الثوم المطحون و يحشى السمك بقليل منة
4- يسخن الزيت النباتى و يضاف الية البصل و يقلب على نار
متوسطة 5 دقائق حتى يبدأ فى ألأحمرار ثم يضاف الية الكمية
المتبقية من الثوم المخلوط بالكمون و يقلب دقيقتين
5- تتبل المحتويات بقليل من الملح والفلفل و يضاف الية الشطة
و الطماطم و تترك على نار هادئة 15 دقيقة ليتبخر بعض السائل
6- يغطى السمك بالدقيق و ينفض من أى دقيق زائد
7- يسخن الزيت ثم يحمر السمك من كل جهة حتى يصبح لونة ذهبى
8- يوضع السمك المقلى فى وعاء و يغطى بالصلصة و يدخل الفرن
حرارتة 350 درجة لمدة 15 دقيقة ليتشبع السمك بالصلصة