ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم


ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم







أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود



و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم



الفتة بالخل و الثوم



المقادير



للصلصة



5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 ملعقة زيت
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر)
ملح و فلفل أسود و بهارات قليل



للفتة



1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل)
2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة
2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة



الطريقة



نعد الصلصة أولا



نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ
و دي صورة الصلصة النهائية






تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )






و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب






نعد الأرز بالطريقة المعتادة
نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية






ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز
و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي






و دي الصورة بعد نضج الأرز






نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص
و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا







ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا






ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر
و دي صورة الثوم المحمر




و دي الصورة النهائية




و دي من الجنب






و دي كمان






و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة

و دي الصورة النهائية للطبق




و بالهنا و العافية
بواسطة بيت حواء