طريقة عمل دجاج مشوى



   المقادير :
   1-  دجاجة صغيرة الحجم   +  معلقة كبيرة جنزبيل   +  4 فص ثوم   +  معلقة صغيرة كركم مطحون
        معلقة صغيرة فلفل أحمر حلو مطحون  +  معلقة صغيرة ملح   +  معلقة صغيرة كمون مطحون
    كوب زبادى   +  2 معلقة كبيرة عصير الليمون  +  2 معلقة كبيرة زبدة أو زيت
   الطريقة :
   1-  يغسل الدجاج جيدا و يقطع الى قطعتين و تعمل بعض الفتحات
         بطرف السكين  و يمكن نزع الجلد و العظام  < حسب الرغبة>
   2-  يفرم الجنزبيل و الثوم و يضاف الية الكركم و الفلفل و الملح و الكمون
   3-  يخلط عصير الليمون و الزبادى مع خلطة الثوم و الجنزبيل
   4-  تتبل قطع الدجاج قى الخليط و تغطى وتترك فى الثلاجة  3 ساعات
   5-  تسخن الشواية جيدا ثم ترص قطع الدجاج متباعدة عن بعضها
   6-  تدهن بخليط الزبادى من وقت لأخر و تقلب بعد 10 دقائق
   7-  تدهن بالزيت أو الزبدة اثناء الشوى الى ان تنضج تماما